ronde 2 (11.15-12-15 uur)workshop

2e: Maken van digitale toetsen met wikiwijs

Door: Klaas Wieringa, NVON


Vorm: workshop
Doelgroep: docenten vmbo/havo/vwo onder- en bovenbouw (alle vakken) 

Een van de meest uitdagende onderdelen van het docentenbestaan is het maken of samenstellen van goede toetsen. Methodetoetsen kunnen helpend zijn, maar vaak is aanvulling uit andere bronnen nog nodig. Tijd om vragen goed te analyseren ontbreekt vaak, waardoor toetsen niet altijd opbrengen wat je graag zou willen. Hoe mooi zou het zijn als je kunt samenwerken met anderen aan goede inhoudelijke toetsen!

NVON heeft inmiddels een uitgebreide toetsenbank voor het vak biologie. Graag willen als NVON, samen met Kennisnet, werken aan de ontwikkeling van nieuwe toetsenbanken voor de bèta-vakken.

In deze workshop wil ik je meenemen in de ontwikkelingen en welke kansen dat ons als bèta-docenten biedt. Ik laat je zien wat de plannen van Kennisnet zijn en hoe het mogelijk wordt om in een grote toetsenbank te selecteren op bepaalde zoektermen. Zodoende hoeven we als docent niet veel meer na te denken over techniek, maar kunnen we inhoudelijk bouwen aan goede toetsen. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over auteursteams en hoe we (als NVON) de kwaliteit kunnen borgen.

Na afloop van de workshop heb je ervaringen opgedaan met toetsen maken in wikiwijs en weet je wat je de komende tijd op dit vlak kunt verwachten. Het is handig om een device en enkele toetsen mee te nemen.