ronde 3 (13.00-14.00 uur)workshop

3d: Samenwerken met bedrijven

Door: Martha Hoebens en Anouk Timmers, Bedrijf in de Klas

Vorm: workshop
Doelgroep: docenten
 onder- en bovenbouw vmbo/havo/vwo (alle vakken)

In deze workshop gaan we op zoek naar praktijkgerichte opdrachten van bedrijven voor leerlingen. Dat doen we door uit te gaan van de vraag áchter oplossingen die om ons heen liggen. Vragen waar bedrijven aan werken! Door uit te gaan van een vraagstuk, is het niet alleen makkelijker om leerlingen te motiveren, maar is het voor een bedrijf ook veel makkelijker om een bijdrage te leveren aan de opdracht. En dat maakt het weer makkelijker om een bedrijf te bellen.

Maar hoe weet je dan waar bedrijven aan werken? En hoe maak je daar een goed vraagstuk van? En… hoe maak je de opdracht zo, dat het bedrijf een waardevolle bijdrage kan leveren?

Met onze ‘zeven stappen van bedrijf tot opdracht’ krijg je een manier van werken in handen om te komen tot een écht waardevol bedrijfscontact. Prettig voor jou, voor het bedrijf én de leerlingen.

Martha Hoebens geeft vanuit Bedrijf in de Klas al meer dan 10 jaar workshops aan docenten én bedrijven om ze makkelijker en prettiger te laten samenwerken. Ze zit in de redactie van de NVOX. Ook schrijft ze lesmateriaal waarbij ze uitdagingen van bedrijven vertaalt naar praktische opdrachten voor leerlingen. Deze opdrachten vind je onze de website onder het kopje ‘gratis lesmateriaal’.

Benieuwd? Neem vast een kijkje op onze website: www.bedrijfindeklas.nl.