workshop

Breng je creativiteit en die van je leerlingen tot leven met BYOR (build your own robot)

BYOR (Build Your Own Robot) is een toegankelijke set elektronica waarmee je in de klas snel en gemakkelijk een echt werkende robot, interactief apparaat of kunstobject kunt bouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zorgrobot, hagelslagdispenser of een interactief schilderij van Vincent van Gogh. BYOR is aan allerlei thema’s en vakken te koppelen.

Tijdens de BYOR-workshop gaan we met elkaar het creatieve ontwerpproces in en doorlopen we alle fasen van ontwerpend leren. We gaan samen brainstormen, onderzoek doen, ontwerpschetsen maken en prototypes bouwen. We gebruiken de BYOR-elektronica en kosteloze materialen zoals oud papier, karton en verpakkingen, waardoor de creatie helemaal duurzaam wordt opgebouwd. We sluiten de workshop af met het testen en presenteren van de gemaakte creaties. Doordat er zelfstandig in groepjes aan het ontwerp wordt gewerkt, leent dit proces zich perfect om 21st century skills zoals samenwerken, creatief denken en problemen oplossen te ontwikkelen.

Na het volgen van de workshop heb je weer tal van ideeën om in de klas aan de slag te gaan met ontwerpend leren en hoe je de fantasie en creativiteit van leerlingen tot leven kunt brengen met technologie!

Docenten: Joyce Neeskens en Ria Rothuis (onderwijsontwikkelaar en trainer, WisMon)
Doelgroep: docenten techniek, NLT, O&O
Vorm: workshop
Tijd: ronde 2, 13:00 u – 14:00 u