workshop

Samenwerken met bedrijven in de klas

In deze workshop gaan we op zoek naar praktijkgerichte opdrachten van bedrijven voor leerlingen. Dat doen we door uit te gaan van de vraag áchter oplossingen die om ons heen liggen en welke beroepen daar achter schuil gaan. Door uit te gaan van een vraagstuk, is het niet alleen makkelijker om leerlingen te motiveren, maar is het voor een bedrijf ook veel makkelijker om een bijdrage te leveren aan de opdracht. Om een goed vraagstuk te vinden, splitsen we grotere vraagstukken van bedrijven op. Hier plakken we werkvormen aan en een passende presentatievorm – en je hebt een opdracht! Het resultaat? In één uur meer handvatten om makkelijker ‘iets met bedrijven’ in de klas te doen.

Benieuwd? Neem vast een kijkje naar de poster en de werkvormen op https://bedrijfindeklas.nl/lesmateriaal/verdieping/techniek/

Martha Hoebens geeft vanuit Bedrijf in de Klas al meer dan 10 jaar workshops aan docenten én bedrijven om ze makkelijker en prettiger te laten samenwerken. Ze zit in de redactie van de NVOX. Ook schrijft ze lesmateriaal waarbij ze uitdagingen van bedrijven vertaalt naar praktische opdrachten voor leerlingen. Een deel van deze opdrachten is gratis te downloaden op https://brainport.nl/lesmateriaal.

Docent: Martha Hoebens (Bedrijf in de klas)
Doelgroep: docenten van alle praktijkgerichte vakken
Vorm: workshop
Tijd: ronde 1, 11:15 u – 12:15 u